Prajitura "Betiva"

de robert_b in Prajituri, 25 Dec 2014 | 22216 vizualizari

 

Un desert delicios, simplu si perfect pe masa de Craciun!
Se face din ingrediente simple, pe care toti le avem in camara!
La multi ani si Craciun Fericit!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr. unt
  • o cana de zahar
  • o cana nuci maruntite
  • 100 gr. rom
  • 1 pahar biscuiti sfaramati
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Betiva":

Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt. Se amesteca bine cu mixerul. O tava se unge cu putin ulei, apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava. Tava se da la cuptor pana ce se coace bine blatul si se face testul scobitorii (circa 30 de minute, la foc potrivit).

Pregatim crema asa: Zaharul si untul se freaca bine, pana ce untul se incorporeaza in zahar. Se adauga nuca, biscuitii pisati, romul, si cacaoa. Se amesteca bine. Peste blatul racit se pune crema, intr-un strat uniform. Se lasa la frigider peste noapte, pentru ca blatul sa se inmoaie.

TIPS-URI

1

La crema puteti pune 100 gr. de conicac,daca doriti,nu neaparat rom

2

Blatul se scoate din tava dupa ce s-a racit,pentru a nu se rupe

3

In aluat se poate adauga si coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Betiva"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura japoneza